Followers

Oct 11, 2009

Praktical oooo praktical.......

Ak baru je habis praktical selama 2 minggu kat HSNZ atau dulu dikenali sebagai HKT.Seminggu kat wad dan seminggu kat Jabatan Pengimejan Diagnostik(JPD).Perasan first day masuk hospital tu happy lah gak sebab first time dapat mempraktikan apa yang kitabelajar.....Kami seramai 11 org, 9 lelaki 2 perempuan yang kena buat practikal kat HSNZ...Ak duduk dlm kump 1 bersama 4 lagi kawan ak im,aaa,wan dan siddiq.First day ari tu jumpa lah ketua jabatan kat situ....kalu tgk gambar org dia nampak macam baik je....hari pertama ,kedua ,ketiga still happy lah buat practikal ...macam jenis x-ray dah kami try,dan macam jenis pesakit ada, yang malu-malu,yang restless ,x sedar diri pun ada.....Tp start ari 4 masa kat perjumpaan pagi kami kena marah pasal im x pakai labkot dan ada patient kat situ.Teruk kami kena marah di doktor tu...jd start ari tu mood pun dah jd x best. dah ah tu dia suruh kami cuci lead gaun dan bersih stor (belajar u tp still buat keje cuci2) .......

(Ak dan im tgh cuci lead gaun)

(Siddiq dan wan(baju biru) tgh gantung lead gaun)

Selepas seminggu kat jpd group ak bertukar dgn group 2 , group ak ke wad ,group 2 ke jpd....mungkin sebab group ak ,group 2 tu langsung x boleh sentuh patient dan dah kena warning awal-awal lagi kesian kat group tu....group ak kena gi wad ,kat sana kami buat kajian kes dan jumpa lah seorang umur sama dgn kitaorng ,dia belajor kat uitm...kat wad x byk sgt menda kami buat pasal kami ni bukan ambik nursing.....Tp byk gak ak belajak kat sana .......nurse kat sana pun byk gak yang lawa-lawa,cun-cun.....Tu je lah setakat ni ...sekarang ni tgh study? utk exam dan siap kes-kes ni ........NI SEBENAR PENGAJARAN KAT AK KALU GI KAT TEMPAT ORG KENA AH IKUT PERATURAN KAT SITU.....DIMANA BUMI DIPIJAK DISITU LANGIT DIJUNJUNG

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget