Followers

May 16, 2010

Ari guru

Bila sebut pasal ari guru teringat ak masa zaman sekolah dulu.....
Esok ari guru, malam ni sibuk lah nak balut hadiah kat guru......
Niat dihati memang lah ikhlas nak bagi kat guru tp kadang tu bkn semua guru ada ari tu...
so ada lah beberapa hadiah bawak balik.....
bila dipikirkan balik lawak pun ada.....
Masa khutbah jumaat khatib tu baca lah sajak usman awang pasal guru best pulak ak dgr so ak
cari kat internet....
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta,
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara,
Jikahari ini seorang ulama' yang mulia,
Jika hari ini seorang peguam menang bicara,
Jika hari ini seorang penulis terkemuka,
Jika hari ini siapa saja menjadi dewasa,
Sejarahnya dimulakan oleh seorang Gurubiasa,
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca........
SELAMAT ARI GURU KEPADA SEMUA GURU2 SERTA LECTURER2 KU......

Bila ak hayati sajak rasa sedih pun ada ......
sebab ak rasa ak byk je wat salah dgn guru2 serta lecturer ak....
pergi sekolah mlaz,cikgu suruh buat keje xbuat......
tp walaupun gitu diorang tetap mengajar ak....
bila dipikir balik ak rasa kerdil je ak dgn diorang....
sebab ak takkan mungkin masuk u kalau cikgu x "ajar" ak......
Tp ak pelik bila ada pelajar skrang yg berani "melawan" cikgu.....
pastu siap ugut pulak...nak je ak belasah bdk mcm tu......
Apa2 pun ak nak ucapkan SELAMAT ARI GURU KEPADA SEMUA WARGA PENGAJAR SERTA BAKAL2 PENGAJAR.....bab kata PM kita CIKGU PEMBINA MASA DEPAN NEGARA.....Dan kpd cikgu ak serta lecturer ....Saya mintak maaf dari end of hair sampai distal phalges .....

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget