Followers

Sep 22, 2011

Sahabat dan cinta


                Ari ni ak nak berbicara tentang tentang menda yg ak pasti semua org pernah mengalaminya or tgh berhadapan dgn menda iaitu sahabat/kawan/teman baek kita yg berlainan jantina dan tanpa kita sedari kita mula ada perasan lebih dari sorang kawan.

Ak pun sedang mengalami and ramai kawan ak yg mengalami menda ni byk yg ambik tindakan memendam perasan. Ak pernah baca dlm blog kawan ak (seorang perempuan) , “yg ramai ambik sikap memendam rasa takut kawan tu reject dye lantas persahabatan mereka terputus mcm tu je”. 

Walaupun ramai yg akan kata “go for it” “luahankan aja manalah tau kot-kot dye pun suka kat ko gak” atau apa saja yg sama waktu dgn nya. Tp berapa ramai yg berani or nak buat mcm tu.

Alasan  diorang “ dye confirm anggap ak ni kawan je  tak ada nak lebih” “kalu dye reject ak ,malu ak nak terus kawan dgn dye” “ baek ak kawan je kalu bagitahu kekgi xleh kawan dah”.
 
Ak pun dah biasa mendengar kata-kata semangat dari kawan ak dan ak sendiri pernah memberi nasihat tu dan ak cuba pernah bg alasan-alasan diatasa. Walau pun ada pepatah yg famous “everthing come with risk” tp x berani kot nak buat.

So ak ambik keputusan untuk bagitahu tp secara bersurat, x berani nak ckp face-to-face And sampai skrg ak xdpt keputusan dr dye and kitaorg still friend so dr situ ak dpt jawapan yg ak cari (dye baru je break-up kot) walaupun mcm tu ak x tau knape ak masih lg berharap dgn dye.
               
Apa yang kita tengah rasakan
Mengapakah kita coba persatukan
Mungkin cobaan untuk persahabatan
Atau mungkin sebuah takdir Tuhan
~Zigaz-Sahabat Jadi Cinta~

4 comments:

  1. i like the way u tell her..ape2 respon pun, yg penting, mesej tu smpai, okey..

    ReplyDelete
  2. Hehehe..x brani lah nak ckp face 2 face...lg pun kalu dye x terima x ada lah malu sgt..still boleh jd kawan balik...

    ReplyDelete
  3. kadang2, perasaan kawan tu lebih selesa daripada apa yang kita harapkan..

    ReplyDelete

There was an error in this gadget